Eieren zoeken en feesten

Hoogstins2024

Niets tegen een paasbrunch in familiekring natuurlijk. Maar het is ook fijn om het komende paasweekeinde er lekker op uit te gaan. Daarvoor hoef je zoals gewoonlijk West niet uit.

Op het terrein van de Westergasfabriek is er eerste paasdag tussen 12 en 18 uur een speciale editie van de Sunday Market. Met kunst, mode, design en lekkere hapjes, maar dit keer ook met paasworkshops zoals eieren beschilderen en kippen haken. En chocolade eieren zoeken op het hele terrein. Voor de feestliefhebbers is er zaterdagavond vanaf 22 uur in de Gashouder een paaseditie van het dancefestival Awakenings.

Met kinderen loont het de moeite om maandag naar het Erasmuspark te gaan, want daar komt de paashaas langs bij Terrasmus. Er zijn honderden paaseitjes van chocolade verstopt in het gras, die om 10 uur opgespoord moeten worden. Kinderen kunnen vanaf 11 uur helpen een grote paasboom te versieren met lintjes, knipsels en eieren.

Pasen betekent ook voorjaar. Op zaterdag wordt de expositie Lentepronk geopend in galerie Beeldend Gesproken in De Hallen. De belangrijkste thema’s in de kunstwerken van Piet Buijsman, Judith Ockeloen en Martine Jacobs zijn natuur, licht en liefde. Tijdens de opening om 17 uur zullen de kunstenaars aanwezig zijn.