Eigenaren Mas Mais openen Marisqueria in BoLo

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Mike van Kruchten en Jim van de Ven van Mas Mais willen ‘leuke dingen blijven doen voor de buurt’. Daarom openden ze aan de Admiraal de Ruijterweg een tweede zaak met Mexican seafood.

Vis van de grill, verse tortilla’s. Marisqueria aan de Admiraal de Ruijterweg grossiert in prikkelende geuren én een sfeervolle setting: kaarslicht, hier en daar een plant, koks die in de open keuken kwiek in de startblokken staan. Ik kan bijna niet geloven dat ik op de plek ben waar eerder Noor Alsam zat, een snackbarachtig Syrisch restaurant waar ik ooit ongegeneerd onder TL-licht met mijn handen had gegeten.

Taco-feest
De nieuwe eigenaren, Mike van Kruchten en Jim van de Ven, zijn oude bekenden van me. In 2021 openden ze Mas Mais aan de Hoofdweg. In deze vrolijke zaak komen mezcal-cocktails op tafel en knapperige taco’s met chocoladesaus of pulled pork op z’n Mexicaans. Na mijn bezoek concludeerde ik dat Mas Mais alles in huis heeft voor een taco-feest.

Buurtbewoners
Na de taqueria is er nu dus de Marisqueria. De mannen hebben duidelijk de smaak van het ondernemen te pakken. “Gewoon lekker doorgaan. Anders zouden we ons maar vervelen”, lacht Mike. Jim en hij wonen allebei in Bos en Lommer. “We willen leuke dingen blijven doen voor de buurt.”

Ceviche van oester
Vorige week was de opening van hun nieuwe zaak. Voortaan kun je er van woensdag tot en met zaterdag terecht voor Mexican seafood. Volgens Mike lopen de reserveringen goed. Aan de website wordt gewerkt. Op de kaart schittert een marisco platter met oesters, kokkels, mosselen en een tartare van coquilles (14,50 euro per persoon). Behalve een klassieke ceviche van dorade, is er van dit fris-zure visgerecht ook een versie met oesters. Verder spot ik een tuna tostado, vis van de houtskoolgrill en een ‘toren’ van onder meer coquilles, ceviche van gamba en tonijn.

Vegetariërs
Natuurlijk serveren ze er ook hun bekende maistortilla’s. Bijvoorbeeld in de vorm van een quesadilla met vis (11 euro) of artisjok, vegetarisch dus. Minsten zo vegetariër-proof is de schotel van gegrilde aubergine, bonen, sausjes en tortilla’s. Op de drankkaart staan cocktails met mezcal en tequila. Ook deze zaak heeft alles in huis voor een feest.