Eind november gaat in Jan Eef de kerstverlichting aan

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Terwijl overal in de stad in winkelstraten de feestverlichting al aan is, blijft het in de Jan Evertsenstraat nog even donker. Maar niet lang meer. De lichthartjes van vorig jaar komen binnenkort terug.

Door het wegvallen van Geef om de Jan Eef leek het onzeker of de straat wel kerstverlichting zou krijgen. Daar is nu duidelijkheid over: eind november gaan de lampen aan in de straat. Volgens winkelstraatmanager Liesbeth van der Schaar wordt het dezelfde verlichting als vorig jaar, met de hartjes.

Het geld voor de verlichting komt uit de inmiddels inactieve winkelstraatvereniging Geef om de Jan Eef, die nog wat in kas had. De vereniging wordt binnenkort opgeheven. Wel is een aantal ondernemers bezig om in de straat weer een BIZ (Bedrijfsinvesteringszone) op te richten. Als het lukt om genoeg stemmen binnen te krijgen om zo’n zone leven in te blazen, dan zijn alle winkeliers in het gebied verplicht bij te dragen. Volgens Van der Schaar wordt dit op het moment voorbereid, maar valt de BIZ op zijn vroegst te verwachten in april.

Er is geen winkelstraat in Nederland waar zoveel gesteggel is geweest als in de Jan Evertsenstraat. Een paar jaar lang was er in het winkelgebied verlichting in de vorm van jerrycans met gekleurde lampjes erin. Deze maakten plaats voor in samenspraak met bewoners ontworpen verlichting met hartjes, die vorig jaar voor het eerst rond Kerst in de straat hingen.