De Jan Eef krijgt een buurtbakkertje 2.0

Hoogstins2024

Fort Negen hoopt in december zijn deuren te openen in de Jan Evertsenstraat. En dat is goed nieuws voor iedereen die houdt van juicy zuurdesembrood met een donkere korst!

Bakkerij Fort Negen bestaat sinds maart 2019 en bezorgde voorheen alleen aan restaurants en de horeca. Maar door corona moesten de bakkers het over een andere boeg gooien en besloten ze hun brood online aan particulieren te verkopen, met onder meer een pick-up plek aan de Bos en Lommerweg. Binnenkort – hopelijk in december – is het tijd voor de volgende stap. Dan gaan de deuren van hun eigen zaak in de Jan Evertsenstraat 31 open.

Buurtbakkertje 2.0
Dit wordt niet zomaar een zaak, maar een buurtbakkertje 2.0. De bakkers van Fort Negen willen namelijk het buurtbakkertje opnieuw uitvinden. In hun zaak werken ze enkel met lokale, biologische ingrediënten, die ze op ambachtelijke wijze bereiden tot de ‘freshest sourdough bread and pastries’. Dat hun creaties zo vers zijn, komt omdat ze die op dezelfde dag gaan maken én verkopen.

Peer en kardemom
De drijvende kracht achter Fort Negen is Maarten Langeslag, die onder meer ervaring opdeed bij De Kas in Oost, waar hij de bakker van het restaurant was. Hij vergaarde daar de kennis voor het brood waar Fort Negen Amsterdam mee wil veroveren, namelijk ‘juicy dark-crusted sourdough loaves’. Dit zuurdesembrood krijgt 26 uur de tijd om te rijzen. Daar zou onder meer de luchtigheid en smaakontwikkeling van profiteren. Op hun Facebook-pagina komen verleidelijke exemplaren voorbij: rustiek, soms met een extraatje, zoals peer en kardemom, wilde paddenstoelen of pompoen en rozemarijn. Behalve zulke broden, gaan ze in hun zaak ook croissants verkopen.