Eindelijk beweging bij Marktkwartier

De borden van het Marktkwartier hangen al een tijdje. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Aan de hoge muren van het Food Center hangen al een paar jaar borden van de nieuwe woonwijk Marktkwartier, maar echt veel gebeurde er tot nu toe nog niet. Nu lijkt er eindelijk beweging te komen in de woningbouwplannen. Volgende week maandag is er een informatie-bijeenkomst over het verplaatsen van groothandel De Kweker naar nieuwbouw in kleiner, afgesloten gedeelte van het Food Center. Nu nog ligt De Kweker dichtbij de huidige ingang van het Food Center.

Het huidige -afgesloten- terrein van het Food Center ligt nu tussen de Jan van Galenstraat en de Zeebergweg en het Westelijk en Oostelijk Marktkanaal en gaat kleiner worden. Onder meer het gebied bij de huidige ingang aan de Jan van Galenstraat wordt openbare ruimte en woongebied. De monumentale markthal blijft staan en gaat (deels) een nieuwe bestemming krijgen. Je vindt op de website van Marktkwartier een impressie van hoe dat straks gaat worden.

Dit filmpje uit 2013 geeft een idee van hoe het Marktkwartier er straks uit zal komen te zien.

Wie belangstelling heeft voor de inloopbijeenkomst over het ontwerpwijzingsplan voor De Kweker kan maandagmiddag om van 17.00 tot 20.00 uur terecht op het kantoor van Food Center Amsterdam aan Jan van Galenstraat 4.

DeWestkrant