Fadimana: ‘Je begint met niks’

(foto: Mildred Theunisz)
Hoogstins2024

“Hier heb ik net een hele rij spinazie geplant en daar zijn de slakken gek op. Maar ik wil graag mijn spinazie graag zelf opeten. Langs de rand heb ik munt en boontjes gezaaid en in het midden lenteui.

Ik vind het heerlijk om in mijn moestuin te werken. Je begint met niks: een stuk zwarte aarde, zaaien en dan afwachten wat er op komt. De kracht van de natuur vind ik bijzonder. Dat er uit zo’n klein zaadje bijvoorbeeld een hele broccoli kan groeien.

Thuis op mijn terras heb ik bloemen staan en hier in deze gezamenlijke tuin groenten en fruit. Buurtbewoners kunnen hier een bak krijgen om een moestuin aan te leggen. Naast me heeft een Marokkaanse mijnheer een moestuin, daar een Turkse en verderop ook Surinamers. Gezellig!”

DeWestkrant