De mooiste binnentuinen van West

(foto: Nathan Vos)
Hoogstins2024

Deze binnentuinen in West zijn paradijsjes voor vogels, kinderen en volwassenen. Je vindt er natuur en ruimte in de volle stad.

Natuurtuin Slatuinen

Je waant je er eerder op een open plek in het bos dan midden in de stad. Natuurtuin Slatuinen is ‘gewoon’ een binnentuin. Nou ja, gewoon: er zijn allerlei zeldzame planten en in de poelen zwemmen kikkers en salamanders. Ook vogels houden van de Slatuinen: je kunt er winterkoninkjes, boomkruipers en zanglijsters spotten. Op donderdagen en zondagen zijn de Slatuinen open. Kijk hier voor details.

De Tuin van Jan

Achter het schoolgebouw op het Jan Mayenplein is een braakliggend terrein in 2011 omgetoverd tot een ‘paradijstuin’. Tussen het groen wonen nu vleermuizen, allerlei vogels en vlinders. Bijkomend voordeel is dat de tuin ook dient als ‘opvang’ voor overtollig regenwater in de buurt. Je kunt er in ieder geval op de zondagen vertoeven, dan is De Tuin van Jan open.

(foto: Nathan Vos)

I Can Change The World with my own two hands

Het is een wat lange naam voor een project in een binnentuin aan de Jasper Leijnsenstraat in Bos en Lommer. Er is een moestuin, een winkel en straks in juni komt er ook een stiltecafé met een Japans theehuisje met relax- en werkplekken. Voor wie wil genieten van de schoonheid van het binnenterrein. Wie de tuin nu al wil bezoeken, kan een kijkje nemen op de meewerkdagen van de moestuin of de winkel bezoeken. http://www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl/agenda

Plan West

Helemaal niet stil is het in Plan West: de natuurspeeltuin aan de Van Speijkstraat. Daar zijn een voetbalveldje, maar ook een speelparadijs voor kinderen waar ze met takken kunnen slepen, hutten en door het zand kunnen rollen. Bij mooi weer is het ook voor ouders uitstekend toeven op de bankjes. Alle dagen open, behalve op maandag.

Potje voetbal in Plan West
DeWestkrant