Hyjacinta Tuinontwerp, dé natuurvriendelijke tuinontwerper in Amsterdam

Foto Riëtte Duynstee
Hoogstins2024

Door mijn werk in het landschapsbeheer en als educatief medewerker bij een bezoekerscentrum zag ik hoe de natuur achteruit ging. Ook zag ik hoe veel tuinen werden omgevormd tot stenen plaatsen en las over de impact van schadelijke stoffen op het milieu. Ik maakte me daar zorgen om. Daarom besloot ik natuurvriendelijke tuinen te gaan ontwerpen. In mijn tuinontwerpen ga ik uit van jouw wensen en houd ik rekening met vogels, insecten en allerlei andere diertjes dichtbij huis. Bomen en struiken bieden schuilgelegenheid aan vogels. Planten die nectar of stuifmeel bezitten zijn een belangrijke voedselbron voor vlinders, bijen en hommels. Voor een schutting of vlonder adviseer ik altijd Europese hardhoutsoorten. Geen tropisch hardhout en niet ‘verduurzaamd’, want dat is schadelijk voor het milieu. In een natuurvriendelijke tuin is het goed toeven!

NATUURVRIENDELIJK TUINONDERHOUD
Mijn tuinonderhoud is gebaseerd op de principes van het natuurlijk tuinieren. Hierbij streef ik naar een natuurlijk evenwicht voor planten en dieren in de tuin. Ik maak dus geen gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en houd rekening met de omgevingseisen van een plant zoals standplaats en bodem.

Meer weten? Mail voor contact op hyacintatuinontwerp@upcmail.com en kijk op de website van Hyjacinta Tuinontwerp.

DeWestkrant