Om de hoek in de Zeeheldenbuurt

Met deze foto won Ian van den Berk de Juryprijs.
Hoogstins2024

De winnaars van de fotografiewedstrijd 2018 van de Zeeheldenbuurt hebben allemaal een plekje gekregen op een tentoonstelling in buurtcentrum Horizon in de Spaarndammerbuurt.

Bewoners uit de Zeeheldenbuurt, Jordaan, Prinseneiland, Staatsliedenbuurt en Amsterdam-West stuurden foto’s in. Uit 83 foto’s van 46 buurtbewoners koos de jury (Dominique Panhuysen en Peter Hermanides) anoniem 4 foto’s. Dit zijn foto’s van Bernadette Beunk, Ian van den Berk, Mattijs van den Bosch en Katharina Pöhlmann.

Hun foto’s zijn tot eind september op groot formaat te zien in het buurtcentrum aan Hembrugstraat 156. Foto’s van alle inzenders zijn daarnaast op twee verzamelprints te zien. Uiteindelijk won Ian van den Berk de Juryprijs, Anneke van Beek won de publieksprijs.

Het thema van 2018 jaar was OM DE HOEK. Foto’s dus van dingen die de fotografen hadden gezien op straat, een foto van een buur, maar het kon ook een verrassende streep licht op een muur zijn. De jury lette vooral op originaliteit, en op hoe het onderwerp in beeld gebracht was.

 

DeWestkrant