Gedoe over grote balkons bij De Krommert

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bewoners in de M.H. Trompstraat die wonen aan het speeltuintje De Krommert, zien om hen heen steeds grotere balkons verrijzen. De vraag of dit legaal is, staat dinsdag op de agenda van de stadsdeelcommissie.

Een projectontwikkelaar heeft onlangs grote ‘veranda-stijl’ balkons geplaatst bij De Krommert, ondanks bezwaren van omwonenden. Bewoners rondom de binnenplaats zijn bang dat de balkons uitnodigen tot ‘ander gebruik’.

Stadsdeelcommissielid Anneke Veenhoff (GroenLinks) vraagt zich af of de gemeente hierover ‘de regie kan terugnemen’. Ze zou uitspraken moeten doen over of de stellages wel of niet zijn toegestaan, zodat bewoners niet tot aan de Raad van State moeten procederen om hierover duidelijkheid te krijgen.

Volgens haar brengen de grote veranda’s andere bewoners op het idee ook dergelijke bouwsels in de binnentuin te zetten. Hiervoor zijn volgens Veenhoff al bouwaanvragen gedaan. Volgens Veenhoff zijn de balkons al gebouwd nog voordat de aanvraag vergund was en Welstand er uitspraken over had gedaan.