Kaas, natuurwijn en vrolijkheid bij No Man’s Kaasbureau

De locatie van No Man's Kaasbureau. Foto: NMAG & de bar.
Hoogstins2024

Drie topondernemers in Bos en Lommer hebben de handen ineengeslagen voor een speciale pop-up wijn- en kaasbar op zaterdag 26 maart.

Westerlingen die met elkaar samenwerken. Wij van De Westkrant zijn er dol op. In dit artikel schreven we bijvoorbeeld dat Vanessa Otten Wattimena (‘Nessie’) uit De Baarsjes afspraken heeft gemaakt met Howard Kramer van Buurtkamer Meneer Howard & Co. Ze gaat onder meer op vrijwillige basis koken voor het event ‘Eten Met Je Buren’, dat elke dinsdag plaatsvindt in deze buurtkamer aan de Willem de Zwijgerlaan.

‘Happy spring vibes’
Onlangs traceeerden we nog een leuke ’collab’, namelijk die van drie bedrijven in Bos en Lommer: No Man’s Art Gallery & de Bar, Kaasbuur en Bureau Wijn. Op 26 maart kun je van 16.00 tot 24.00 uur naar de eerste pop-up wine/ cheese bar in de ruimte van NMAG & de Bar aan de Bos en Lommerweg. Bij deze tijdelijke bar – No Man’s Kaasbureau – kun je rekenen op ‘instane wine-cheese pairing flights’, veel verschillende natuurwijnen per glas en ‘happy spring vibes’.

Hotspot
Behoorlijk veelbelovend, dus! Dikke kans dat de initiatiefnemers de verwachtingen waarmaken. Het zijn namelijk niet de minsten. NMAG & de Bar staat te boek als ‘de ster van Bos en Lommer’. Je borrelt er met bloemkoolroosjes uit de oven met kruidenmengsel za’atar, amandelen en een friszure sumac-tahinidip. De kiproti is er ook om over naar huis te schrijven.

Kwaliteitswijn- en kazen
Bij Bureau Wijn verkoopt Daniel alleen ‘verantwoord geproduceerde wijnen’, waaronder veel biologische en biodynamische wijnen. In het pand van deze wijnwinkel runt zijn vriendin Gita Kaasbuur. Ook zij kiest voor producten die zo puur mogelijk zijn, liefst biologisch of biodynamisch. Daarnaast houdt ze het graag lokaal. “Ik heb veel Hollandse kazen in mijn assortiment, zoals het Fransje, een kaasje uit Nieuw-West.” In dit artikel lees je hoe gedreven de twee zijn.

DeWestkrant