Rijkhoff Patisserie stopt met delicatessenwinkel

Beeld: Rijkhoff
Hoogstins2024
Fotograaf en buurtbewoner Mildred Theunisz zag afgelopen weekend deze tekst op het raam van Rijkhoff (delicatessen): “Zaterdag 26 maart laatste dag open. Daarna helaas gesloten”.
Op de Facebook-groep BoLo Buren vroeg ze of iemand wist hoe het zat. Diverse reacties volgden. “Onvoldoende personeel en onvoldoende animo heb ik begrepen.” “Noten en kaas nu ook op de markt. Denk dat dit ook de reden is dat er minder klanten komen dan gedacht.” “Met de ene na de andere crisis en alle stijgende prijzen wordt de vraag naar delicatessen al snel minder.” Rijkhoff reageert zelf ook:  “Wij hebben inderdaad op verschillende redenen besloten om onze delicatessenwinkel niet voort te zetten. Onze volledige focus blijft bij het maken van heerlijke patisserie.”
De taarten en het gebak van Rijkhoff Patisserie zijn een begrip in Bos en Lommer en omstreken. Vorig jaar maart kreeg de patisserie aan de Bos en Lommerweg een compleet nieuwe ‘look’. In september 2020 opende het bedrijf in dezelfde straat een zaak met kaas, noten en wijn. Een buurtbewoner bedankt de patisserie voor de ‘moedige poging’ om een succesvolle delicatessenwinkel neer te zetten en eindigt als volgt:  “De onderneming is en blijft top en de trots van Bos en Lommer.” Ook deze week bakt Rijkhoff er weer lustig op los.  De winkel is omgetoverd in paassfeer en er zijn weer aardbeiensloffen te koop. 
DeWestkrant