‘Geen nieuwbouw bioscoop Ketelhuis op Westergas’

Bioscoop Het Ketelhuis. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Voor nieuwbouwplannen van Het Ketelhuis op Westergas is geen draagvlak. De wens voor zes nieuwe filmzalen wordt uit het Strategisch Huisvestingplan Kunst en Cultuur 2023-2027 gehaald. Dat antwoordde dagelijks bestuurder Thomas Hermans van West dinsdag op vragen van stadsdeelcommissielid Charles Vaneker (D66).

De Westkrant berichtte op 21 september dat Het Ketelhuis wil uitbreiden met een nieuw gebouw met zes filmzalen. De gewenste uitbreiding staat vermeld in een gemeentelijk stuk: het Strategisch Huisvestingplan Kunst en Cultuur 2023-2027 van wethouder Touria Meliani. Het plan leidde tot verbazing, mede vanwege de monumentale status van Westergas. 

Dagelijks bestuurder Hermans wist niet dat deze ‘wens’ van Het Ketelhuis in het huisvestingsplan was opgenomen, zo antwoordde hij. Het zal uit dat stuk worden gehaald, aldus Hermans. Volgens hem is er bij de wethouder geen draagvlak voor.

De Vrienden van het Westerpark reageerden eerder ‘verbaasd’ op X. ’Nieuwbouw in het prachtige monumentale Westerpark? Nog meer steen en openbare parkgrond besloten maken?’ Het lijkt erop dat ze zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. Er is ook geen concrete aanvraag binnengekomen voor nieuwbouw, aldus Hermans.