Groen licht voor betaalbare gezinswoningen Naritaweg bij Sloterdijk

Naritaweg 14 in de toekomst.
Hoogstins2024

Carolien Schippers, directeur Grond & Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam, en eigenaar Riva Groep, hebben onlangs de afsprakenbrief voor de herontwikkeling van de locatie Naritaweg 14 getekend. Volgens de partijen komt met deze stap betaalbaar wonen voor meer dan 200 gezinnen in Amsterdam binnen handbereik.
In opdracht van de eigenaar zal Local Development dichtbij Station Sloterdijk een complex ontwikkelen met 215 appartementen, een gemeenschappelijk hof, voorzieningen en daktuinen. Local verwacht begin 2023 te starten met de bouw. Schippers is blij met de ontwikkeling en samenwerking. Ze noemt de aanpak van Local ‘fris en innoverend’. Verder zegt ze: “De integrale aanpak met NEXT Architects en Juurlink & Geluk voor het landschap maakt het complex sterk: hoogwaardige ruimte voor Amsterdamse gezinnen voor een betaalbare prijs. De komst van ruime woningen in het sociale (30%), middeldure (40%) en dure segment sluit aan bij de grote behoefte in de stad.”
Het is de bedoeling dat 60% van woningen groter wordt dan 70m2, zodat ook gezinnen er een plek kunnen vinden. De landschapsontwerpers van Juurlink & Geluk werken aan ‘een integraal plan dat bijdraagt aan de vergroening van de omgeving’. Zo komen er groene tussenruimtes langs het complex.
Sloterdijk-Centrum ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Het gebied verandert van kantorenlocatie naar een gemengd woon- en werkgebied. De komende 20 jaar komen er zo’n 7.500 woningen bij.