Gullit en Rijkaard komen écht naar het Balboaplein

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Westkrant zinspeelde er al op, maar nu is het officieel: Ruud Gullit en Frank Rijkaard komen op 4 maart inderdaad naar het Balboaplein om aldaar het Cruyff-court officieel te openen. Beide internationals uit het ‘gouden’ elftal van 1988, maakten hier hun eerste panna’s en akka’s.
Het plein heeft een facelift ondergaan. Het is nu bedekt met kunstgras en heeft in het midden het logo van de Cruyff Foundation die tot doel heeft kinderen in stadswijken meer te laten sporten. Het is ook de bedoeling dat er op het plein meer activiteiten worden georganiseerd.
DB-bestuurder Fenna Ulichki van stadsdeel West groeide ook op bij het Balboa-plein. Zij kan zich de voetballende jochies nog goed herinneren toen ze nog gewoon haar buurjongens waren. “De vele voetbalverhalen die op het Balboaplein ontstonden leven nog steeds en spreken tot de verbeelding.”
Om 12.00 uur is de opening van het court, daarna worden Rijkaard en Gullit geïnterviewd. En er is een wedstrijd tussen de Joop Westerweelschool en de Dr. de Visserschool met beide ex-internationals als coaches.

DeWestkrant