Halsema sluit woning Pontsteiger na vondst vuurwapen en geld

Het gebouw Pontsteiger in de wijk Houthaven. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een woning in Pontsteiger is dinsdag gesloten op last van burgemeester Halsema. Aanleiding is de vondst in het appartement van een vuurwapen met munitie, 200.000 euro aan contant geld, een geldtelmachine en speciaal beveiligde telefoons.

Het appartement kwam in beeld bij de politie na de aanhouding van twee mannen medio april in de garage van het gebouw. In hun auto lagen twee tassen met in totaal 485.000 euro, aldus de gemeente. Agenten zagen zich bij de aanhouding genoodzaakt om een vuurwapen te trekken. 

Witwassen
De politie hield destijds in totaal drie verdachten aan op verdenking van witwassen: een man van 38 uit Rotterdam, een man van 48 zonder vaste woon- of verblijfplaats en een man van 19 uit Assen. Een van hen werd aangehouden in het appartement in Pontsteiger.

Onveiligheid
De woning werd volgens de gemeente niet bewoond en gebruikt als ‘doorvoerwoning’. De aanwezigheid van drugs, wapens en grote hoeveelheden contant geld vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten, zo stelt Halsema in haar besluit. De woning is voor drie maanden gesloten.