Hans Goedkoop onderzoekt zijn familiegeschiedenis bij Een blauwe maandag in MidWest

Hoogstins2024

Bij onze volgende editie van theatersalon Een blauwe maandag in MidWest op maandag 29 april, is historicus Hans Goedkoop te gast. Goedkoop is onder andere bekend als presentator van Andere tijden, en werkte ook mee aan de documentaire Sporen van Indië en Indonesia roept!.

In die laatste serie onderzoekt hij zijn eigen familiegeschiedenis, en de rol van zijn opa in de Nederlandse oorlog tegen de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Presentator Jef Hofmeister zal met Hans Goedkoop aan de hand van Indonesia roept! spreken over hoe zijn familiegeschiedenis zijn werk als historicus beïnvloedt.

Een blauwe maandag in MidWest is een maandelijkse theatersalon over biculturele zaken in het gezellige café van MidWest. De salon wordt gehost door Jef Hofmeister en diens dubbel Hot Eddy, de Indorocker die maar niet oud wil worden. Met Eva Skeete Mc Leed als co-host en op percussie, en een band van wisselende muzikanten. Zo kunnen zij op een andere manier, brutaal en met humor, reageren op de gasten, op wat er in de wereld, in de stad en in de buurt leeft en op de reacties vanuit het publiek. De show wordt muzikaal omlijst met liedjes die de toon zetten voor het gesprek.

Een blauwe maandag in MidWest is op maandag 29 april om 20.30 uur in MidWest, Cabralstraat 1. Kaartjes zijn verkrijgbaar via volksoperahuis.nl/agenda

DeWestkrant