Hardlopen

Hoogstins2024

Ik werd na drie weken wakker in het ziekenhuis. Na een zwaar ongeluk kon ik alleen mijn ogen nog bewegen. Drie jaar lang was ik bezig met revalideren. Ik kon weer lopen en mijn armen bewegen, maar toch voelde het niet goed in mijn nek. Uiteindelijk ben ik opnieuw onderzocht en toen bleek er een diepe scheur in mijn nekwervels te zitten. Ik moest met spoed geopereerd worden.

Daarna heb ik nog drie jaar met een kraag gelopen en fysiotherapie gehad. Uiteindelijk kan ik bijna alles weer – bijvoorbeeld hardlopen, alhamdoelillah. Ik ben daar zo blij mee. Ik ben voor 80-100% afgekeurd. Er is weinig werk dat ik kan doen. Toch ben ik altijd positief geweest.

Ik wil me nu als vrijwilliger inzetten voor jongens die op straat hangen en slechte dingen doen. Ik wil met mijn hoofd en hart hen helpen. Laten zien dat hoe moeilijk je het ook hebt, je dingen zelf op kan pakken en kan veranderen. Je hebt een eigen keuze; ga je in de coffeeshop zitten of ga je hardlopen. Als ik niet was gaan hardlopen, was ik ook jou nu niet tegengekomen.