Herontwikkeling kantoren ING Haarlemmerweg

Hoogstins2024

Onlangs heeft Pinnacle Property Developers de ING-kantoren aan de Haarlemmerweg aangekocht. In nauwe afstemming met de gemeente Amsterdam wordt op donderdag 2 juli van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in de kantine van het ING-kantoor (Haarlemmerweg 506-520) georganiseerd, met de intentie kennis te maken met de buurt en een eerste visie op de locatie te delen.

Pinnacle wil het kantorengebied transformeren in een aantrekkelijke woonbuurt met negenhonderd koop- en huurwoningen. Ideeën en suggesties van buurtbewoners en belangstellenden worden in de planvorming zoveel mogelijk meegenomen. Het bekende architectenbureau MVRDV gaat op verzoek van Pinnacle een ambitieuze stedenbouwkundige visie voor het gebied ontwikkelen. De ambitie van Pinnacle is om het gebied een groen en open karakter te geven.

De gemeente Amsterdam verwelkomt het initiatief om verouderde kantoorpanden om te vormen tot woningen, die vooral zijn gericht op starters, singles en stellen. ’’Dit project is heel goed nieuws voor West’’, zo liet voorzitter Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West eerder weten. ’’Door deze ontwikkeling krijgt Amsterdam er niet alleen meer woningen bij, maar zal het Westerpark nog beter aansluiting vinden bij de omliggende buurten.’’

Aanmelden bijeenkomst

Voor de bijeenkomst is aanmelding verplicht. Dat kan via info@pinnacle.nl onder vermelding van ’aanmelding informatiebijeenkomst 2 juli 2015’. Schriftelijk aanmelden kan via HLW 506 BV, Muiderstraat 1 1011 PZ Amsterdam.

Vorig artikelO, Kortenaerplein
Volgend artikelProtest Bus 21
Partnerbijdrage
Ook een bijdrage op de website en in de nieuwsbrief van De Westkrant? U bereikt een groot publiek in Amsterdam-West en steunt zo ons buurtmedium. Voor meer informatie en een offerte: mail@dewestkrant.nl