Het wonderlijke ijsje van Otemba in de Kinkerstraat

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024
Bij Otemba ben je omringd door straatkunst en kun je noedels slurpen. Sinds kort kun je er ook een opvallend Japans ijsje scoren.

In West vind je het een na het andere bijzondere ijsje. Bij Jako aan de Bos en Lommerweg verkopen Lex en zijn team bingsuKoreaans ‘sneeuwvlokjesijs’ met toppings als fruit, jam, siroop of slagroom. Dat onlangs bij Fort Negen in De Baarsjes het croissantje ijs was geland, vond ik breaking news.


Pikzwart hoorntje
Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is er nu wéér een nieuwe ster aan het Westelijk IJsfront: het ijsje van Otemba in de Kinkerstraat. Ik heb het hier over Japans softijs met de heerlijke frisse smaak van groene thee en limoen (4 euro per stuk). Een ongebruikelijke smaak in een ongewoon hoorntje – want: pikzwart. De gedachte aan koolstof (en de bekende anti-buikpijnpil Norit) komt bij me op. Ik stap eroverheen en proef ‘gewoon’ vanille: lekker, dus!

Tempura van vijg
Je kunt het ijsje bestellen en er daarmee door de buurt slenteren. Of het nemen als dessert van je diner in dit funky stekje vol Japanse straatkunst. Ramen, Japanse noedelsoep, is Otemba’s specialiteit. De soepen zijn er met buikspek, kipgehakt, of eend. In de vegetarische variant dobbert paksoi, een ei en geroosterde tomaat. Japanse dumplings (gyoza’s) staat ook op de kaart, bijvoorbeeld met een vulling van langoustine en Old Amsterdam. Liever geen ijsje als dessert? Dan neem je toch vijgen in een tempuradeegje?