Ramen slurpen tussen de straatkunst

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De Kinkerstraat is weer een funky Aziatisch restaurant rijker. Bij Otemba Ramen kun je jezelf trakteren op noedelsoep én muurschilderingen die in Tokio niet zouden misstaan.

Of je nou zin hebt in Indonesisch (Amoi), Koreaans (Seoul Food) of Vietnamees (Pho 91), in de Kinkerstraat kun je je lol op. Sinds 1 juni is er daar nog een funky Aziatisch zaakje bijgekomen: Otemba Ramen. De zaak draait om noedelsoep.

Coole chicks met chopsticks
Otemba Ramen zit op de plek waar eerder Jacketz zat, een shop die grossierde in gepofte aardappelgerechten. Het pand heeft een metamorfose ondergaan. Zodra je er over de drempel stapt, sta je oog in oog met spetterende muurschilderingen in felle, heldere kleuren. Hoewel ik er op een doordeweekse avond ben, is het flink druk; Amsterdam heeft Otemba Ramen duidelijk al weten te vinden. Vrienden kletsen aan de bar, een vader slurpt ramen met zijn zoontje. Coole chicks maken selfies met chopsticks in hun handen. Lekker levendig, trendy sfeertje, zonder pretentieus te zijn. De ontwerpers lieten zich bij hun concept inspireren door de sfeer van Harajuku, een wijk in Tokio die bekendstaat om zijn kleurrijke straatkunst, modescene en hippe barretjes.

Kroepoekpizza met gerookte zalm
Bij Otemba Ramen kun je kiezen uit zes verschillende noedelsoepen, waaronder eentje met miso-soyabouillon, vega kipgehakt, tofu, bamboescheuten en een 63 °C graden ei (14,95 euro). De kok vult de gyoza met groente of eend, maar kan er op verzoek ook langoustine met kaas in doen. Qua borrelhappen kun je gefrituurde kippendijen laten aanrukken of een kroepoekpizza met gerookte zalm. Lunchen doe je er met een Japanse tosti met kipgehakt en kaas, een brioche met Japanse eiersalade of een zwart broodje met kabeljauw, komkommer en koolsalade. Benieuwd of het water je al in de mond loopt!

 

DeWestkrant