Hoop op behoud speeltuin

Speelterrein langs de Orteliuskade, een van de woningbouwlocaties. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Het speelterrein tussen de Orteliuskade en de Jan van Breemenstraat kan waarschijnlijk worden verplaatst. In het gebied moeten 750 woningen worden gebouwd. Na bezwaren van omwonenden wordt nu onderzocht of speeltuin en speeltuingebouw kunnen worden opgeschoven richting het zwembad.

Dat staat in een verslag over een participatiegroep van bewoners en andere belanghebbenden. De speeltuinvereniging zou volgens dit plan dan ook gebruik kunnen maken van de buitenruimte van het zwembad van SportPlaza Mercator, dat nu alleen in de zomermaanden wordt gebruikt.

De Jan Evertsenstraat tussen het Mercatorplein en de Sloterplas ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose. Op drie plaatsen worden in totaal 2200 woningen gebouwd, waaronder 750 op- en rond het speelterrein. Langs het westelijk deel van de Jan Eef komen ook meer winkels en horeca.

Een deel van de buurt maakt zich zorgen over het verdwijnen van groen en speelplekken. Naast de speeltuin en het speeltuingebouwtje met een buitenschoolse opvang, moet ook het pand van zorginstelling Reade en de stadsdeelwerf worden verplaatst. De start van de bouw van de woningen is gepland voor 2018.

In het Rembrandtpark langs de Jan Eef moet een herkenbare entree komen, ook is er sprake van een stadsboerderij in het park. Verder is het de bedoeling dat de onderdoorgang onder de A10 een opknapbeurt krijgt. De plannen worden nader uitgewerkt. In het najaar gaat een uitgewerkt projectvoorstel de inspraak in.