Hoop op terugkeer tram 14 na toezegging onderzoek

Tram 14, Dam, Amsterdam-Centrum, Openbaar Vervoer, Amsterdam-West
(foto: Martine de Vente)
Hoogstins

Actiegroep Tram 14 mot trug meldt dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar het verdwijnen van tram 14 uit West en Nieuw-West. Na lang actievoeren voedt het onderzoek de hoop dat het besluit zal worden teruggedraaid. 

Op Facebook stelt de actiegroep vertrouwen te hebben in wethouder Sharon Dijksma. Mede op haar aandringen heeft het GVB onlangs enkele andere ingrepen in het openbaar vervoer teruggedraaid. Zo is bus 21 in de ochtendspits weer vaker gaan rijden. 

Tramlijn 14 werd in de zomer van 2018 geschrapt, tegelijkertijd met de ingebruikname van de Noord-Zuidlijn. Volgens het GVB was er ‘te weinig vervoersvraag’. Het vervoersbedrijf raadde reizigers in West en Nieuw-West aan gebruik te maken van andere bus- en tramlijnen en vaker over te stappen.

De actiegroep verzamelde duizenden handtekeningen en bleef bij het GVB en de politiek pleiten voor terugkeer van lijn 14. Nu is er dan een toezegging via de woordvoerder van wethouder Dijksma dat er in ieder geval een onafhankelijk onderzoek komt naar het weghalen van deze lijn. 

Doneer