3 x sensationele asperges eten in West

Hoogstins2024

Het seizoen is maar kort, dus eet ze nu maar zo vaak mogelijk: die soepele sensuele sensationele stengels uit Limburg.

Op de Ten Katemarkt kun je ze bij bosjes inslaan, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Bij deze 3 adressen vind je kant-en-klare witte asperges.

Café-restaurant Amsterdam, Watertorenplein
Eén keer per jaar staan ze standaard op de kaart van dit monumentale restaurant in Westerpark: witte asperges met hardgekookt ei, ham of gerookte zalm. Eet je ze met pasen dan neem je toch zeker wel oeufs durs mayonnaise vooraf? (En een kinderei-surprise na).
http://www.caferestaurantamsterdam.nl

Marius, Barentszstraat
Romantisch restaurant waar de Franse keuken op een voetstuk staat. Een vaste kaart, maar ook een dagelijks wisselend marktmenu vol seizoenswaar, zoals een diner van poon, bavette, inktvis én witte asperges.
http://restaurantmarius.nl

Winehouse Somm, Baffinstraat
Dé wijnbar van Amsterdam grossiert in de ultieme wijnen en gerechten van de mooiste seizoensproducten, inclusief witte asperges. Met de schotel van gesauteerde coquiles, tuinbonen en gegrilde witte asperges bewijst chef en eigenaar Sacha Hölzkamper dat zijn middle name ‘verfijning’ is. Op 1paasdag maakt hij een vijfgangenmenu met lentegerechten, op de dag daarna serveert hij een aperitivo met lentehapjes. Wie weet is er nog plaats!
https://www.facebook.com/WinehouseSOMM/