Hotspot Local Hero in Bos en Lommer gaat sluiten

Foto: Local Hero
Hoogstins2024

Local Hero zat sinds 2017 in de Jan van Galenstraat en groeide uit tot een razend populaire ontbijt- en lunchstek. Maar op zaterdag 24 februari opent eigenaar Willem de deur voor het laatst. Waar gaat hij heen en wie volgt hem op?

Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst binnenliep bij Local Hero in de Jan van Galenstraat 96H. Op Facebook had ik gezien dat hier food porn werd bedreven. Bij dit ontbijt- en lunchtentje rolde mega verleidelijke banana bread uit de oven. Dáár moest ik een stuk van hebben. Ik at een stuk, praatte met chef en eigenaar Willem Teunis – die in de open keuken kalfssukade in rodewijnsaus aan het maken was – en de rest is geschiedenis: ik viel in 2017 als een blok voor Local Hero. Toen ik las dat de buurtlieveling zaterdag 24 februari voor het laatst open is, sloeg ik steil achterover. Wég, hoezo? Deze lokale held moet blijven. Punt.

Ron Blaauw
Blijkbaar heb ik de overtuigingskracht van een mier, want ‘onze’ Willem gaat ons toch echt verlaten. Gelukkig doet hij dat niet voor de eerste de beste pannenkoek, maar voor chef en culinair ondernemer Ron Blaauw. Deze Amsterdammer kwam met een aanbod voor ‘iets heel anders’ dat Willem ‘heel leuk’ lijkt. Onze vriend gaat een onderdeel uit Rons imperium runnen: Centraal Station in Diemen, een opleidingscentrum en workshoplocatie ineen. Willem heeft er heel ‘veel zin’ in, en weet ook te vertellen dat ‘heel leuke mensen’ Local Hero ‘in de avond gaan voortzetten’.

Edita
De zaak zal Edita gaan heten. Anna Meyer, de nieuwe eigenaar, krijg op 1 maart de sleutel en hoopt het eetcafé begin april open te gooien. De twintiger was media manager bij restaurant De Kas en bedrijfsleider bij het voormalige Café Cómodo in de J.P. Heijestraat. De laatste tijd werkte ze onder meer als horecaconsultant, waarbij ze horecateams handvaten gaf ‘om de ultieme gastbeleving te creëeren’. Op de Instagram-pagina van Edita zie je dat Anna een voorliefde heeft voor de Franse en Italiaanse keuken en wijnen. Dat komt mooi uit: in West weten we daar wel raad mee.

Toren van pancakes
Net zoals we niet moeilijk doen over torens van pancakes,  jalapeño eieren en andere lekkernijen op de kaart van Local Hero. Tot en met 24 februari kun je Willem nog even flink aan het werk zetten, daarna smeert hij ‘m toch echt naar Diemen. Zeker weten dat hij daar ook gaat ‘rocken’.

DeWestkrant