Huizenprijzen West stijgen snel

Hoogstins2024

De huizenprijzen in West gaan snel omhoog. Makelaars maken zich zelfs zorgen over een dreigende oververhitting van de woningmarkt binnen de Ring. Het komt voor dat kopers weer boven de vraagprijs bieden, aldus voorzitter Sven Heinen van de Makelaarsvereniging Amsterdam.

De woningmarkt trekt snel aan, zo blijkt uit vanochtend gepubliceerde kwartaalcijfers van de landelijke makelaarsvereniging NVM. Vooral in Amsterdam gaat het hard. Het aantal verkochte woningen in de stad nam sterk toe: bijna zestig procent meer dan een jaar terug.

De prijzen in het tweede kwartaal stegen in Amsterdam ruim tien procent ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op 245.000 euro. Woningen staan steeds korter te koop, gemiddeld 58 dagen. Een jaar terug duurde het nog 107 dagen om een koper te vinden.

De Makelaarsvereniging Amsterdam is nog bezig met het uitsplitsen van cijfers per buurt. Zodra die bekend zijn, zal De Westkrant aandacht besteden aan de woningmarkt in de verschillende delen van West.

DeWestkrant