Ieder kind kan zichzelf zijn op de BSO’s van AKROS

Hoogstins2024

Op zoek naar een betrokken, creatieve en sportieve buitenschoolse opvang voor je kind? De BSO’s van AKROS zijn de plek waar je kind na school een fijne tijd kan hebben en zichzelf kan zijn. Of ‘die van jou’ nu een binnenkind of een buitenkind is, of juist houdt van afwisseling: op een BSO van AKROS staan de behoeften van kinderen na school centraal.

BSO Joop Westerweel (foto: AKROS)

Sport, muziek, natuur of lekker chillen
De professionele pedagogisch medewerkers van AKROS zijn erop getraind jouw kind een veilige omgeving te bieden, waar je kind kan uitpuffen of juist uitrazen na een drukke schooldag. Ook organiseren ze sportieve, creatieve of technische activiteiten binnen en buiten. Locatiemanager Anneke van BSO de Zeeheld: “Elk kind is uniek en mag zijn wie hij of zij is. We stimuleren elk kind om zijn eigen talent te ontdekken en zich daarin uit te leven. Voetballen, tekenen, hutten bouwen, zingen of apparaten uit elkaar halen, het kan allemaal. Kinderen bepalen zelf wat ze willen: spelen met een vriendje, met z’n allen het park in of chillen in de kussens.”

BSO De Zeeheld (foto: AKROS)

Tien unieke locaties
AKROS heeft in West (de Baarsjes, Westerpark en Oud-West) tien BSO’s, zodat jouw kind na school altijd wel met kinderen van zijn eigen school kan spelen. In de schoolvakanties is de BSO de hele dag open met een speciaal vakantieprogramma met activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Bijzonder is dat basisscholen De Zeeheld, Joop Westerweel, De Roos, Annie M.G. Schmidtschool en de Rembrandtparkschool heel nauw samenwerken met AKROS. Hierdoor is er een doorlopende leerlijn van onderwijs naar BSO; het sluit naadloos op elkaar aan.

Natuurspeeltuin en maaltijden koken
Elke BSO heeft een eigen karakter. Zo zit BSO VTC in Plan West waar kinderen zich uitleven in een megagrote natuurspeeltuin. BSO Pionier zit in een voormalig schoolgebouw, samen met kinderdagverblijf Pionier, zodat kinderen makkelijk kunnen doorstromen. BSO de Tulp huist in een groot gebouw aan het Rembrandtpark met veel buitenruimte. “We hebben hier een groene binnen moestuin en een gigantische keuken waar medewerkers en kinderen zelf maaltijden maken, als het lukt ook voor ouders. Dat is echt te gek!” zegt locatiemanager Marieke van BSO de Tulp.

BSO De Tulp (foto: AKROS)

Iedereen is welkom
Alle BSO’s van AKROS worden gekenmerkt door een ‘open en diverse houding’ ten opzichte van alle culturen en gezindten. Daarmee komt de visie overeen met die van veel scholen in de buurt: iedereen is welkom en mag zichzelf zijn. Voel je dus vooral welkom bij een van de BSO’s van AKROS.

BSO Chassé (foto AKROS)

Rondleiding
Nieuwsgierig? Bel of mail naar de locaties voor meer info of een rondleiding.

AKROS kinderopvang
BSO informatie:                        020 – 261 05 10
BSO algemeen:                        AKROS BSO
Rondleiding/inschrijving:           https://www.akros-amsterdam.nl/inschrijven/

AKROS BSO locaties:
BSO CoCo, BSO Joop Westerweel, BSO De Tulp, BSO Chassé, BSO Vrije Tijd Centrum (7+ groep), BSO Pionier, BSO De Roos, BSO De Zeeheld, BSO School of Understanding/Rembrandtpark, BSO Annie

DeWestkrant