Iedereen naar de Sloterplas!

Hoogstins2024

Meer vertier op en rond de Sloterplas en varen op de Haarlemmertrekvaart ter verlichting van de druk op de binnenstad. Het staat in een plan met de naam Stad in Balans van wethouder Kajsa Ollongren.

Trekpleister moet ook een ‘vaarnetwerk aan de westkant van de stad’ worden. Volgens het plan zou daarom de Haarlemmertrekvaart (het water langs de Haarlemmerweg) weer bevaarbaar gemaakt moeten worden, zodat bootjes vanuit de binnenstad ook kunnen aanleggen bij het Westerpark. De plannenmakers denken erover de vaart door te trekken naar Halfweg en Haarlem.

Een ander onderdeel van het plan is het verbeteren van de doorgang via de Westlandgrachtsluis (bij het World Fashion Centre), om zo vanuit Zuid de Sloterplas te ontsluiten. En niet alleen op maar ook rondom de Sloterplas gaat het drukker worden. In Stad in Balans wordt gerept over de ontwikkeling van het bestaande stadsstrand om zo meer bewoners van de stad en toeristen te trekken.

Tenslotte wil het college stimuleren dat ‘minder gebruikte’ parken aantrekkelijker worden. Als voorbeeld wordt een ‘breder gebruik’ van het Rembrandtpark genoemd. Op 17 juni wordt Stad in Balans besproken in de gemeenteraad.