Invasie nieuwe restaurants in West

Hoogstins2024

Pas schreven we over de komst van Pho 91 en Little Collins. Vandaag kunnen we melden dat West er binnenkort wéér drie nieuwe restaurants bijkrijgt. Ons stadsdeel lééft.

De nieuwste restaurants van West komen in BoLo, Oud-West en Westerpark. Houd onderstaande FB-pagina’s in de gaten voor het laatste nieuws.

Vurger
Op zaterdag 17 november gaat vanaf 17.00 uur het dak eraf in de Jan van Galenstraat 78. Waar tot voor kort Natuurlijk Smullen zat, strooit de splinternieuwe vegan burger bar Vurger dan met samples van hun snackwaar. The Indian Delight, een kikkererwtenburger met courgette en mangochutney, lijkt mij een winner. Hoewel The Mexican vast ook niet de sufste is. De pit van zo’n zwarte bonenburger met avocado, jalopeños en chipotlesaus kun je blussen met een drankje uit de cocktailbar vol ‘surprising flavours’.
https://www.facebook.com/Vurger.amsterdam/

nNea Pizza
Sugarless in de Bilderdijkstraat was acht jaar geleden een van de eerste lunchrooms in de stad die het over een andere boeg gooide. Voormalig presentatrice Jennifer de Jong en haar team serveerden veganistische gerechten zonder lactose of geraffineerde suikers. Toen zij deze zomer besloot te stoppen, trok Vincenzo Onnembo in het pand. Nog voor de winter wil hij er nNea Pizza openen. De naam van zijn zaak staat voor ‘new Neápolis’, een verwijzing naar onder meer Napoli, de geboortestad van Vincenzo én van de pizza, tradities en scheikunde. Volgens de pizzachef is het ontwikkelen van het juiste pizzadeeg een scheikundig proces. Hij doet er alles aan om dat proces tot in de puntjes te beheersen. Vincenzo heeft zichzelf niet voor niets omgedoopt tot de ‘dough freak’. Met zijn bakkunst wist hij in zijn hometown Napoli de finale van de Pizza UNESCO Contest te bereiken. Rotterdammers hebben al hun tanden in zijn pizza’s kunnen zetten. Binnenkort zijn wij aan de beurt.
https://www.facebook.com/NNeapizza/

Fijnkost
Ein-de-lijk gebeurt er wat in het pand waar ooit chef-kok Gero Caputo de sterren van de hemel kookte. Omdat zijn restaurant aan het Van Limburg Stirumplein niet liep zoals hij hoopte, waren Gero en zijn vrouw ongeveer twee jaar geleden naar Brabant vertrokken om opnieuw te beginnen. Kort nadat Gero een nieuwe baan had gevonden, kreeg hij acute leukemie. April 2018 overleed hij. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw eetcafé op de plek waar Gero stond te stralen: Fijnkost is de naam. Komt de naam je bekend voor? Dat kan kloppen. Er zit al een Fijnkost in de Zocherstraat bij het Vondelpark. Daar staan dus gewoon brandadekroketjes, rillettes van eend, dim sum en hertenbiefstuk op één kaart. Heerlijk, hoe verzin je het? Ik zeg: kom maar door met zaak nummer twee.
https://www.facebook.com/fijnkostwesterpark/

En dan nog dit
Lazagne aan het Frederik Hendrikplantsoen is niet in rook opgegaan, maar verhuisd naar de Tweede Egelantiersstraat 13 H in de Jordaan. Het openingsfeest is op 22 november. Het Westergasterrein is een winter pop-up rijker: The Stoof Show. Je vindt de zaak in het pand van IJscuypje. Recensie volgt.

 

DeWestkrant