Jeruzalemkerk helpt bij inzamelen voedsel voor minima

Jeruzalemkerk. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

De Jeruzalemkerk in De Baarsjes gaat helpen bij het inzamelen van voedsel voor hulpbehoevenden. Bij de kerk op het Jan Maijenplein kan langer houdbaar voedsel worden ingeleverd van dinsdag tot en met vrijdag tussen 15 en 17 uur.

De ingezamelde etenswaren gaan naar het Voedselbank Uitgiftepunt De Baarsjes, dat wekelijks pakketten uitdeelt aan buurtbewoners met een laag inkomen. Momenteel gaat het om 75 huishoudens.

Als voorbeelden van producten worden worden genoemd olie, pasta, rijst, couscous, groenten in blik, broodbeleg, koffie en thee. De voedselbanken meldden onlangs dat zij via supermarkten minder etenswaren binnenkrijgen omdat er vanwege kortingsacties minder overblijft. 

Kaarsje branden
De Jeruzalemkerk is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 15 en 17 uur ook open om een kaarsje te branden, voor een meditatie of een gesprek. Een kaarsje branden is in verband met Allerheiligen en Allerzielen ook mogelijk op zaterdag 31 oktober (20-22 uur), zondag 1 november (14 tot 16 uur en 20 tot 22 uur) en maandag 2 november (16 tot 18 uur). Kaarsen zijn aanwezig.