Terug van weggeweest: Bois & Lombre

Het Bos en Lommerplein, met de pas geopende vestiging van de Coffee Company. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bois & Lombre was de naam die een makelaar vorig jaar verzon om nieuwe woningen langs de Haarlemmerweg aan te prijzen. Het project De Voortuinen lag niet zomaar in Bos en Lommer, maar dus in Bois & Lombre. Dat klonk volgens de makelaar een stuk beter.

Maar de term leverde vooral hoon en verontwaardiging op. Het inspireerde iemand zelfs tot het maken van een hilarische Franstalige metrokaart voor Amsterdam, met haltes als Rue Jean de Gâle (Jan van Galenstraat) en Rue des Postes (Postjesweg).

De term verdween snel, maar duikt nu opnieuw op. Op makelaarssite Funda wordt een appartement op het Bos en Lommerplein omschreven als ‘een zeer courante woning in het hart van Bois & Lombre’. Vraagprijs: 425.000 euro voor 84 m2. De makelaar wijst erop dat veel starters hun plek vinden in ‘deze gezellige wijk in West’.

Alle woningen verkocht
Hoe verging het eigenlijk het project De Voortuinen in het voormalige ING-complex? De term Bois & Lombre heeft kennelijk geen kwaad gedaan, want de ontwikkelaar meldt dat alle appartementen zijn verkocht. Inclusief de penthouses met prijzen tussen de 1,2 en 3,3 miljoen.

DeWestkrant