Pittbull verwondt jong hondje

Hoogstins2024

De vriend van Eva Oppel liet hun jonge hondje Boef uit in het Rembrandtpark. Boef liep los en kwam een andere hond tegen. “Hij wilde spelen, maar mijn partner zag eigenlijk meteen al dat het niet goed ging. Boef werd in zijn neus gebeten door die andere hond: een pittbull.” De eigenaar van de pittbull maakte zich snel uit de voeten zonder excuses aan te bieden.

De dierenarts opereerde Boef aan zijn toegetakelde neus. “Hij was er erg aan toe”, vertelt Eva Oppel. “Maar gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden.”

Toch vinden Eva en haar vriend het niet een kwestie van ‘eind goed al goed’. Het stel hing na het incident een briefje op bij de ingang van het park aan de Postjesweg met een oproep om getuigen. “Ik snap niet zo goed dat iemand na zoiets gewoon doorloopt.” Intussen keken Eva en haar vriend in het Rembrandt- en Erasmuspark ook goed uit naar een pittbull-eigenaar.

Eva: “Ik zou het wel fijn vinden als iemand alsnog excuses aanbiedt, of aanbiedt bij te dragen in de kosten van de dierenarts à € 500,-”

In de buurt gaan volgens haar wel verhalen over meer bijtincidenten, van een hond die is doodgebeten tot een vrouw die is aangevallen door een pittbull.

De oproep van Eva bij ingang Rembrandtpark (foto: Martine de Vente)
De oproep van Eva bij ingang Rembrandtpark (foto: Martine de Vente)

 

DeWestkrant