3e Kiosk stopt ermee

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Maison des Fleurs, de bloemenkiosk aan de Hoofdweg, is ermee gestopt. De zaak is dicht en er hangt een briefje op de deur waarop deze ter overname wordt aangeboden. De eigenaresse heeft inmiddels een baan aangenomen. Ze is met de zaak gestopt omdat ‘de marges te laag waren’.

Ze is de derde kiosk-ondernemer die ermee stopt. Op de site van verhuurder Mik Amsterdam staat het pandje nu te huur voor € 1130 per maand.

Eerder al gaven de eigenaren van Smaak in het Gulden Winckelplantsoen en Sandwich Today er de brui aan. De zaken zijn overgenomen door andere ondernemers. Kiosken zijn een relatief nieuw fenomeen in het straatbeeld van West. Maart vorig jaar opende de eerste, Sandwich Today, die dus nu alweer is overgenomen.

Nog steeds openen nieuwe kiosken met een grote variëteit aan ondernemingen. Zo zit op de Nassaukade een botenverhuur en beweert een nog te openen zaakje op het Kwakersplein binnenkort Thaise masseuses in de aanbieding te hebben.

Volgens de website van Mik Amsterdam zijn er achttien kiosken in de verhuur. Drie daarvan zoeken een nieuwe exploitant. De verhuurder mocht tot nu toe van de gemeente twintig van deze nieuwe gebouwtjes neerzetten. Bewoners blijken het daar in veel gevallen niet mee eens, zo schreef De Westkrant al eerder.

Het stadsdeel is nu bezig met een nieuw bestemmingsplan, waarin ‘de regie meer bij ons ligt’, aldus de woordvoerder. Een van de punten in dit nieuwe plan is het meer betrekken van de bewoners bij de totstandkoming van de kiosken.

 

DeWestkrant