Bus naar Den Haag en Rotterdam

Drukte bij internationale bussen op Sloterdijk. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

FlixBus breidt het netwerk vanaf station Sloterdijk uit. De vervoerder rijdt sinds donderdag drie keer per dag naar Den Haag en naar Rotterdam. Ook is FlixBus een nieuwe lijndienst (twee keer per dag) naar Nijmegen begonnen.

Het Duitse bedrijf biedt vanaf Sloterdijk al langer busverbindingen aan naar Berlijn, Brussel en Parijs. Flixbus richt zich in toenemende mate ook op vervoer binnen Nederland, waarmee het de concurrentie aangaat met de trein. Het bedrijf claimt goedkoper te zijn dan de NS. Een ticket naar Den Haag kost vanaf vijf euro, de reistijd bedraagt volgens schema 45 minuten.

De Westkrant berichtte eerder dat FlixBus ook plannen heeft voor lijnbussen naar Haarlem, Zandvoort en Alkmaar. Eindhoven, Venlo en Roermond moeten eveneens vanaf Sloterdijk bereikbaar worden. De verbindingen zijn nog niet in de dienstregeling opgenomen.

Meerijden

Toenemende concurrentie krijgt de NS ook van BlaBlaCar, dat het mogelijk maakt om een lege stoel te boeken bij automobilisten. Het bedrijf heeft een kantoor geopend in Amsterdam, en wil zich sterker op de Nederlandse markt richten. BlaBlaCar gaat hier actief bemiddelen in kortere ritten. De bedoeling is dat er in Nederland een netwerk van opstappunten ontstaat.

DeWestkrant