Bijna elk uur van Sloterdijk naar Brussel en Parijs

Hoogstins2024

FlixBus breidt de dienstregeling flink uit. Vanaf opstapplek station Sloterdijk rijden nu dagelijks 26 bussen naar Brussel. Eind juni gaat de frequentie naar Parijs omhoog naar 18 keer per dag. Vanuit Amsterdam zijn vijftig nieuwe bestemmingen in het buitenland bereikbaar. 

De Duitse busonderneming vervoerde vorig jaar in Nederland twee miljoen reizigers, onder meer naar Parijs, Brussel en een reeks Duitse steden. Dit jaar hoopt FlixBus op 3,5 miljoen passagiers. Met 1700 bestemmingen in 27 landen claimt FlixBus het grootste busnetwerk van Europa te exploiteren.

Met de recente ingang van de nieuwe dienstregeling verdubbelt FlixBus het aanbod in Nederland. Station Sloterdijk speelt als op- en uitstapplek voor Amsterdam een belangrijke rol. Opmerkelijk is de uitbreiding van de dienstregeling naar Brussel van 12 naar 26 ritten per dag, ofwel elk uur. 

Het traject Sloterdijk-Brussel is volgens directeur Benelux Jesper Vis een van de succesvolste routes. ’’Op dit traject zijn we sneller dan de meeste treinen en de prijs vanaf elf euro is zeer aantrekkelijk.’’ Maar FlixBus mikt naar eigen zeggen niet specifiek op concurrentie met de trein. De onderneming presenteert zich vooral als duurzaam en goedkoop alternatief voor de auto.

De halteplaatsen op Sloterdijk voor internationaal busvervoer zijn tijdelijk. De gemeente werkt aan een busterminal bij station Duivendrecht. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe busstation klaar is. In Frankrijk rijdt FlixBus inmiddels met een 100% elektrische bus voor lange afstanden. Het bedrijf wil meer elektrische bussen gaan gebruiken zodra de actieradius verder is verbeterd.