Jumbo wil uitbreiden naar pand Lidl Baarsjesweg

Lidl aan de Baarsjesweg sluit op 30 april. Jumbo wil de ruimte in gebruik nemen om de supermarkt ernaast uit te breiden. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Supermarkt Jumbo op de Baarsjesweg is van plan om uit te breiden naar het pand ernaast. Lidl gaat daar per 30 april weg.

Jumbo heeft hiervoor een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Het gaat om het ‘inpandig vergroten van een supermarkt (Jumbo) ten koste van de aanliggende winkel- ruimte en aanpassen van de voorgevel’, zo blijkt uit een eerdere bekendmaking van de gemeente. 

Het supermarktbedrijf bevestigt noch ontkent de plannen. “Jumbo onderzoekt altijd of ze haar winkels kan optimaliseren en kijkt altijd naar relevante locaties hiervoor”, zo stelt een woordvoerder. “Mocht het opportuun zijn, dan zullen we op dat moment daarover naar buiten treden.”

De definitieve sluiting van Lidl roept teleurgestelde reacties op van klanten. In antwoord op vragen van De Westkrant stelde Lidl dat de winkel ‘niet meer voldoet aan onze huidige eisen omtrent filiaalconcept en toekomstbestendigheid’. Klanten worden doorverwezen naar andere filialen.