Karavaan moet windschermen en parasols weghalen

Het terras van Karavaan op het Kwakersplein in 2021. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Café-restaurant Karavaan mag geen vaste parasols, windschermen en lichtmasten meer hebben op het Kwakersplein. Het dagelijks bestuur van stadsdeel West heeft de vergunning hiervoor ingetrokken na een bezwaarprocedure. Een aantal omwonenden klaagt sinds vorig jaar over geluidsoverlast door terrasbezoekers.

Een toezichthouder constateerde vorig jaar dat het terras van de veelbezochte horecazaak in Oud-West niet is gebouwd volgens de standaardregels. Formeel ging het om een bouwwerk waarvoor een omgevingsvergunning moest worden aangevraagd, zo stelde het stadsdeel.

De ondernemers van Karavaan deden alsnog een aanvraag en het stadsdeel verstrekte een omgevingsvergunning. Deze vergunning is dinsdag 1 november ingetrokken door het dagelijks bestuur, zo laat een woordvoerder van stadsdeel West weten.

“Bij de bezwaarschriftenbehandeling bleek dat aan de vergunningverlening een verkeerde tekening ten grondslag lag”, aldus de woordvoerder. “Omdat die tekening en de grootte van de bouwwerken niet klopte is de omgevingsvergunning ingetrokken.” Karavaan heeft de objecten inmiddels weggehaald.

Buurtactivist Henk van Dijk reageerde opgetogen op Twitter.

DeWestkrant