Kerk wordt binnenspeeltuin

Hoogstins2024

Dansen kan al in de Chassékerk, en binnenkort kunnen kinderen spelen in de voormalige Josephkerk in de Robert Scottbuurt in Bos en Lommer. Dit blijkt uit een brief die het bedrijf Sint Joseph Monumenten aan omwonenden heeft gestuurd..

Nu is er nog geen teken van leven bij de kerk, die leeg staat sinds 2013. Na de sluiting in 1996 was de kerk in gebruik als klimhal. Daarna, in 2013 stond de Sint Josephkerk te boek als ‘de Vluchtkerk’. Hier woonde toen een groep uitgeprocedeerde asielzoekers.

Sint Joseph Monumenten is volgens de Kamer van Koophandel eigendom van vastgoedinvesteerder Amsborgh. Binnenkort komt een gespecialiseerd bedrijf de asbest uit het betonnen monument halen en daarna wordt het gebouw grondig gerenoveerd. De Josephkerk staat te boek als monument omdat het de eerste betonnen kerk is in Nederland en geldt als tekenend voor de Wederopbouw. Het gebouw staat er sinds 1952.

Sint Joseph Monumenten denkt dat de bouwwerkzaamheden tot het voorjaar van 2016 gaan duren. Daarna gaat de exploitant van de kinderspeelplaats ook nog verbouwen in de kerk.