Geen ruimere opening De Liefde 

Zomer bij De Liefde in het Bilderdijkpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Liefde in het Bilderdijkpark krijgt geen ruimere openingstijden. Het stadsdeel weigert toestemming om het theehuis formeel om te vormen tot restaurant. Volgens eigenaar Vincent van Aarle is een mediationtraject met enkele achterburen mislukt.

Het stadsdeel stond in principe positief tegen een restaurantbestemming van De Liefde met ruimere openingstijden, maar een aantal omwonenden maakte bezwaar vanwege geluidsoverlast. Op initiatief van De Liefde begon een mediationtraject waarbij twee buurtbewoners waren betrokken. Nu de gesprekken niets hebben opgeleverd, heeft het stadsdeel de aanvraag afgewezen.

Een groep omwonenden en klanten maakt zich al langer zorgen over de toekomst van De Liefde. Zij startten eerder een steunactie voor het paviljoen via www.petities.nl. De ruim 500 ondertekenaars vrezen dat De Liefde gedwongen is te sluiten als openstelling later op de avond niet mogelijk is. Exploitatie zou dan niet rendabel zijn. Het paviljoen draagt bij aan een veilig, leefbaar en schoon park, zo vinden zij.

DeWestkrant