Kinderen (en ouders) van West, opgelet! – Column Ester Fabriek, dagelijks bestuurder stadsdeel West

  Woensdag 12 juni was het Nationale Buitenspeeldag en dat hebben we in West gemerkt. Klokslag 12:30 uur ging de basisschool de Vindplaats uit en stroomde het Karel Doormanplein vol met kinderen. West Beweegt organiseerde een dag vol feest en buitenspelen samen met de partners op het plein. Ik mocht als bestuurder het feest openen en de kinderen stonden enthousiast tegenover me. Zij konden stempels verzamelen met fietsen, voetballen, touwtrekken en veel meer. De kinderen renden van het ene spel naar het andere en deden fanatiek mee.

  Ook de ouders waren uitgenodigd, zij keken gezellig naar de kinderen en werden ook uitgedaagd mee te doen. Zo konden zij niet alleen zien hoe fijn het is om buiten te spelen en hoe blij de kinderen daarvan werden, maar het ook zelf ervaren. Niet iedereen heeft de tijd of de luxe om op woensdagmiddag met de kinderen naar de speeltuin te gaan in de wijk. Maar voor de kinderen is buitenspelen het leukste wat er is. Dat konden we op deze dag zelf zien.

  Onderzoek laat zien dat kinderen die vaak bewegen en buiten spelen, niet alleen gezonder zijn, maar het ook beter doen op school en later meer kans te hebben te blijven sporten. Daarom spraken we op het Karel Doormanplein met de ouders over sporten. Mochten zij behoefte hebben aan ondersteuning, financieel of anders, dan lieten wij ze de mogelijkheden zien zoals het Jeugd Sportfonds. Zo hopen we een sportief zetje in de rug te geven.

  De zomer komt eraan, dus volop mogelijkheden om veel buiten te spelen en te sporten voor de kinderen van West. Deze zomervakantie biedt een geweldige kans voor kinderen om actief te zijn en te genieten van het buiten spelen. Ik roep vooral de ouders op om hun kinderen veel te laten bewegen en spelen.

  Dus trek die sportschoenen aan en ga lekker naar buiten voor een zomer vol plezier en beweging. Voor meer informatie over wat er te doen is op het gebied van buitenspelen deze zomer, houd dan onze social media in de gaten: https://instagram.com/westbeweegt of https://www.facebook.com/westbeweegt/

  De pagina’s worden regelmatig aangevuld met nieuwe activiteiten en evenementen.