Kip ‘Gangnam style’ bij de J.P. Heije

Hoogstins2024

De Koreaanse kip van Uncle Lee in Westerpark is ronduit formidable. Sinds kort is er op het kippenfront een andere speler bij: Gangnam Chicken in de eerste Helmersstraat.

Breek me de bek niet open over de gefrituurde kip van Uncle Lee in Westerpark! Ik kan er namelijk makkelijk een troonrede aan wijden. Kip die zó sappig, krokant en pittig is, vind je zelden. De fried chicken van deze Koreaanse is da bomb, check dit! Als nieuwkomer Gangnam Chicken, vernoemd naar een trendy wijk in Seoul, Lee’s kip wil evenaren zal hij van verdomd goeden huize moeten komen. Je kunt de kip nu al afhalen of laten bezorgen, maar binnenkort kun je aanschuiven in het restaurant.

Spicy Gochujang Mayonaise
In een zijstraat van de J.P. Heijestraat laten de koks van Gangnam kippenvleugels, drumsticks en kippendijen met een deeglaagje in de frituur sissen. Net als bij Lee zijn er verschillende smaken, in dit geval: Original, Soy/Garlic, Honey/Lemon en Spicy Korean Pepper(circa 7,50 euro per portie). Behalve de rijst, kimchi en koolsla die Lee ook heeft, vind je bij Gangnam ook gefrituurde bijgerechten, zoals friet van zoete aardappel, gefrituurde bloemkool en gefrituurde Koreaanse champignons. Voor de liefhebbers is er nog een spannend klinkende mayo te koop: Spicy Gochujang Mayonaise. Beide zaken verkopen bier. Als extraatje heeft Gangnam ook Koreaanse rijstwijn in de aanbieding.

https://www.facebook.com/gangnamchickenamsterdam/