Knus Thuys Kinderopvang is als een tweede thuis voor je kind

Hoogstins2024

Een kinderdagverblijf moet het verlengstuk zijn van de thuissituatie, is de visie van eigenaresse Sakina Boulaiz van Knus Thuys. Het kindercentrum is nu nog gevestigd op de Overtoom, maar verhuist straks naar een nieuwe plek: vlakbij het Cremerplein in Oud-West.Sakina verheugt zich al op de aanstaande verhuizing van de drukke Overtoom naar het rustiger Cremerplein. Al was het maar omdat de speeltuin op het plein vlakbij ligt. Het nieuwe pand op steenworp afstand van de Annie MG Schmidtschool wordt momenteel aangepast aan alle moderne eisen voor kinderopvang.

Knus Thuys is populair vanwege die kleinschaligheid. Het kinderdagverblijf telt één ’verticale’ groep, waar kinderen van 0 tot 4 jaar verblijven. 

Sakina Boulaiz

Uitgaan van de talenten van je kind

Sakina is een groot voorstander van zo’n groep met verschillende leeftijden. “Zo leren de groten met kleintjes omgaan en kunnen kinderen elkaar helpen. Dat bootst ook zo veel mogelijk de thuissituatie na, waarin ook vaak oudere en jongere broertjes en zusjes zijn.”

Daarbij willen Sakina en haar medewerkers graag een bijdrage leveren aan de opvoeding. “Ons streven is dat kinderen zelfstandige, evenwichtige, sociaal ontwikkelde en op de buitenwereld gerichte volwassenen worden. Die nieuwsgierig zijn en uitgaan van hun eigen kunnen. We gaan daarbij uit van de eigen kracht en de talenten van het kind.” 

Yoga, dans, muziek en theater

Dat begint al bij de baby’s, die een eigen speelplek hebben en met wie leidsters ook al spelen en zingen. En de kinderen gaan iedere dag met de leidsters op pad. Natuurlijk naar het Vondelpark en ook al naar het Cremerplein. Regelmatig is er een uitje, zoals laatst naar Schiphol. En ook is er dagelijks speeltijd buiten in de aangrenzende tuin van het kinderdagverblijf. Verder is er aandacht voor yoga, dans, muziek en theater. Daarvoor komen gespecialiseerde krachten naar Knus Thuys.

Sakina al 14 jaar met kinderen; eerst in het onderwijs en later in de kinderopvang. Ze heeft ervaring opgedaan op allerlei plekken: als leidster en als manager van een vestiging. Al die ervaring nam ze mee toen ze in 2015 met een zakenpartner voor zichzelf begon aan de Overtoom. Binnenkort dus de verhuizing naar de nieuwe, rustiger locatie bij het Cremerplein.

Iedere dag lekker warm eten voor je kind

Ook superhandig voor wie een plekje zou willen bij Knus Thuys: je kind kan er iedere middag biologisch warm eten. Fijn dus voor wie ’s avond geen zin heeft om te koken en liever tijd wil doorbrengen met zijn kind.

Per uur kost Knus Thuys het maximaal vergoede bedrag voor de kinderopvangtoeslag van € 7,18. Een eerlijke prijs dus voor wie kwalitatief goede en veilige kinderopvang om de hoek wil.

Gratis workshops

Knus Thuys geeft ook gratis workshops met praktische tips voor ouders, gegeven door een pedagoog en diverse specialisten. Je kind hoeft dus niet per se bij Knus Thuys te zijn ingeschreven. Dit zijn de data. De workshops zijn van 19.00 tot 20.30 uur.

5/9 Positief Opvoeden

26/9 Goede Voeding

7/11 Natuurbeleving

Aanmelden kan via info@knusthuys.nl

Nanny-service aan huis

En oppas thuis nodig? Knus Thuys start in het najaar met een professionele nanny-service aan huis.

Klik hier voor meer info over Knus Thuys (ook in het Engels!). Knus Thuys zit ook op Facebook

DeWestkrant