Koffie, cookies & kunst bij Day Made

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de hoek van de Jan van Galenstraat en Willem de Zwijgerlaan zit nu een funky espressobar. Check de nieuwste hotspot op de grens van Bos en Lommer en De Baarsjes!

Als ik binnenloop bij Day Made in de Jan van Galenstraat begin ik bijna te zingen: “I’ve got sunshine on a cloudy day.” Je weet wel, uit het liedje My Girl van The Temptations. Binnen bij deze espressobar en galerie is het licht, ruim en spierwit. Achterin staat een soort boekenrek, maar dan met repen van Tony Chocolonely. Her en daar staan vintagespullen en planten, de grootste achterin heeft zelfs een naam: Wout. Aan de rechtermuur hangen kleurige prints en illustraties van inkt gemaakt door Julian Stips. Ik val bijna met mijn neus in de taarten en cakes op de toonbank: red velvet cake, worteltaart, fudge brownies. Daarachter staat eigenares Naraisa Mac-Intosch met een lach à la een Macleans Tandpasta-reclame.

Haar blije, funky zaak is sinds vorige week open. “Voorheen zat hier een avondwinkel met een xtc-lab in de kelder.” Buurtbewoners zijn duidelijk blij dat ze er is. Als ze door de ramen naar binnen gluren, steken ze een duimpje op. Bevriende twintigers komen langs om haar te feliciteren en haar kas te spekken.

Goede koffie is Naraisa’s specialiteit. Hoe je de perfect latte en cappuccino moet maken, leerde ze bij De Koffiesalon in de Utrechtsestraat en bij het filiaal op de Ten Katemarkt. De koffie die ze serveert, is van het Amsterdamse merk Moyee – ‘The World’s First FairChain Coffee’ – en wordt gebrand in Ethiopië. De zoetigheden zijn van een vriendin van haar, Heather de Beurs, eigenares van Brittons Bakery and Cakery.

Het aantal zitplaatsen is beperkt. “Als ik het volbouw, kunnen bezoekers de kunst niet meer zien.” Kun je niet meteen zitten, beloon jezelf dan voor het wachten. Uit ervaring weet ik dat het salted chocolate chip cookie zo groot als een UFO ( 2,75 euro) het wachten meer dan waard is: veel chocolade, iets zachte deeg binnenin. Verslavend lekker!
https://www.facebook.com/Day-made-867189810115347/

DeWestkrant