Tandoori 2 Go vervangt Vurger

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de plek in de Jan van Galenstraat waar eerder Vurger vegetarische burgers verkocht, gloeit sinds een week de Indiase kleioven van Tandoori 2 Go. Het nieuwste adres voor iedereen die houdt van véél en gepeperd.

Hoewel vegetariërs en veganisten hotter dan ooit zijn, verlieten twee plantaardige stekken recentelijk de foodscene van West: The Dutch Weed Burger Joint in de Nicolaas Beetsstraat en Vurger in de Jan van Galenstraat. Op de plek van de laatste zaak zit nu Tandoori 2 Go, een Indiaas restaurant met afhaal- en bezorgopties. Als ik er op een belachelijk natte zondagavond binnenloop, word ik begroet door een flink enthousiast team. Zodra ik heb besteld, wijzen de mannen naar de ijskast. “Pak maar wat te drinken. Het is gratis.” Als ik mijn bestelling aanneem, hoor ik het nog een keer. “Neem maar wat te drinken. Dat is van het huis. Gratis, dus.” Supergul, natuurlijk. Of zie ik er gewoon uit als een waanzinnig arme sloeber die uit is op veel voor weinig? 

Tandoori chicken leg
In ieder geval zit het hier qua kwantiteit wel snor. Bij mijn bestelling tandoori mix grill en tandoori chicken leg (12,99 euro) krijg ik pappadums, Indiaas brood, een salade, een bak linzen én flink wat vlees. De mix omvat ‘kipitems’ (tandoori en tikka), garnalen en lamsvlees. Aan specerijen geen gebrek; om dorst van te krijgen. Biertje? De stukken kip tandoori stelen wat mij betreft de show: sappig, pittig vlees dat één is geworden met de kruiden en specerijen uit de marinade. Een gerecht waarbij ik eigenlijk nog twee andere toppers uit de Indiase keuken had moeten bestellen: peshwari naan (wit brood met rozijnen en amandelen) en kulfi (zelf gemaakt Indiaas roomijs).

Vegetarische samosa
Overigens draait het hier niet alleen om vlees en vis. De lijst met vegetarische gerechten is, zoals vaak bij Indiase zaken, behoorlijk lang en doordrenkt van peulvruchten, spinazie, kaas en bloemkool. Zo kun je starten met in linzenmeel gefrituurde bloemkool of een vegetarische samosa, voordat je aan de kidneybonen in kerriesaus of spinazie met knoflook en kruiden gaat. Mango lassi erbij en kláár ben je.

https://tandoori2go.nl