Vuurwerkoverlast piekt al half oktober

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Harde knallen en dreunen. Auto-alarmen gaan af en honden zijn bang. In verschillende buurten van West en Nieuw-West is nu al sprake van overlast door vuurwerk.

De politie Haarlemmerweg roept bewoners op om 0900-8844 te bellen als er vuurwerk wordt afgestoken. “Het is natuurlijk nog lang niet toegestaan om dit af te steken”, meldt de politie op Facebook. “Wij zullen verbaliseren als we dit constateren.” 

Bewoners melden dat het vaak gaat om zwaar vuurwerk. “Het hele jaar zijn al regelmatig extreem harde knallen te horen”, schrijft een bewoner in een reactie. Bij Plein ’40-’45 en de Bernard Loderstraat zijn de knallen zo hard dat auto-alarmen afgaan, meldt iemand anders. Ook zijn er klachten over harde knallen uit Slotervaart in de buurt van de Lelylaan.

In de Facebookgroep Boloburen maken bewoners meldingen van harde knallen en ‘vuurwerkbommen’ op verschillende plekken in Bos en Lommer. “Mijn hond is al helemaal gestresst en durft nauwelijks nog naar buiten, ik hou mijn hart vast als de decembermaand begint”, aldus een bewoonster. Bewoners van een deel van de Staatsliedenbuurt hebben ook al last gehad van vuurwerk.

DeWestkrant