Camera’s tegen vuurwerkoverlast

Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Met camera’s wil de politie deze week vuurwerkoverlast tegengaan. Op twee plekken in Bos en Lommer zijn sinds vandaag extra camera’s operationeel die blijven staan tot en met 1 januari, zo meldt stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki in een brief aan de stadsdeelcommissie.

De exacte plaats van de camera’s worden niet genoemd. Het gaat om buurten waar in voorgaande jaren ‘enorme vuurwerkoverlast’ is geweest, aldus Ulichki. In verschillende delen van West is de afgelopen weken al sprake van forse vuurwerkoverlast, soms ook ’s nachts.

Dit jaar geldt er opnieuw een vuurwerkverbod, ook tijdens de jaarwisseling. De horeca is dicht vanwege coronamaatregelen en feesten en evenementen zijn niet toegestaan.

Met extra toezicht en programma’s voor jongeren probeert het stadsdeel vuurwerkhinder tegen te gaan. Jongerenwerkers maken in de kerstvakantie extra rondes, onder meer op plaatsen met veel overlast. 

Vanuit de Mevlana moskee, Badr Moskee en Kolenkitkerk lopen vaders en jongeren op vrijwillige basis preventieve rondes door de wijk, zo meldt Ulichki. Naast politie en gemeentelijke handhaving wordt op bepaalde plekken zonodig ook een particulier beveiligingsbedrijf ingezet.