Kom naar het vrijwilligerscafé Taal & Digitaal in de OBA Mercatorplein op 28 maart

(Foto Vrijwilligers Centrale Amsterdam)
Hoogstins2024

Wist je dat er veel mensen zijn in stadsdeel West die de Nederlandse taal beter willen leren spreken? Of die aan hun computerskills willen werken? Bij diverse vrijwilligersorganisaties helpen vrijwilligers deze mensen met één-op-één begeleiding of in groepen. Ontdek wat jij als vrijwilliger kunt betekenen!

Toegangspoort 
Het komt steeds weer naar voren uit wetenschappelijk onderzoek: taal- en digitale vaardigheden zijn een toegangspoort. Als je de taal spreekt, begrijp je de wereld waarin je leeft, kun je een opleiding doen, heb je kans op werk. Ook als je in de digitale wereld de weg kan vinden, kun je beter meedoen. Kortom, met een basis aan taal- en digitale vaardigheden ga je je beter voelen.

Ontdek wat jij als vrijwilliger kan betekenen!
Wil jij je buurtgenoten helpen beter te worden in de Nederlandse taal of op de computer? De Vrijwilligers Centrale Amsterdam organiseert een vrijwilligerscafé in OBA Mercatorplein. Praat met verschillende organisaties en ontdek wat jij kan betekenen voor je buurt. 

Tijdens het vrijwilligerscafé kan jij in gesprek met verschillende organisaties om zo meer te weten te komen over dit vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld: sta jij liever voor een groep, of begeleid je iemand 1-op-1? Of: wat kan ik betekenen op loopafstand van mijn huis? 

Ondersteuning door Leef en Leer
Vrijwilligers die op dit gebied actief worden, krijgen ondersteuning van Leef en Leer! Dit is een samenwerkingsverband van de OBA en de gemeente Amsterdam. Bij Leef en Leer! kun je als vrijwilliger diverse cursussen volgen om goed beslagen ten ijs te komen.

Programma en aanmelden
Iedereen die vrijwilligerswerk wil doen in stadsdeel West is welkom! Vanaf 17.30 uur kan je binnenlopen. Er zijn hapjes en drankjes. Om 18.00 uur beginnen we met het programma. Toegang is gratis. Graag wel even aanmelden voor het vrijwilligerscafé Taal & Digitaal op vcatraint.nu.  

Datum en tijd: donderdag 28 maart van 17.30 tot 19.30 uur
Locatie: OBA, Mercatorplein 103