Lekker happen in Houthaven

(foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In het Westelijk Havengebied bikkelen bouwvakkers ook op zaterdag door om de buurt áf te maken. Binnenkort komt er een krokettenrestaurant op de Danzigerkade, maar culi’s kunnen er nu ook al aardig aan hun trekken komen.

Brandt & Levie
De kwaliteitsproducten van worst-trojka Jiri, Geert en Samuel en hun medewerkers kun je natuurlijk kopen bij Marqt of Bilder & De Clercq, maar het is nog leuker om die in te slaan bij hun slagerij op de Archangelkade. Kun je meteen alles vragen over de goed verzorgde Nederlandse varkens die ze verwerken in hun verse en gedroogde worsten, ham, bacon en pulled pork. Hun nieuwste smaak gedroogde worst, saffraan en foelie, is net uit. Ga proeven!
http://www.brandtenlevie.nl

Brouwerij De Prael
De Westkrant kondigde de expansie van ambachtelijke bierbrouwerij De Prael in West al aan. Hoewel het Proeflokaal aan de Nieuwe Hemweg pas in april opengaat, kun je er sinds 17 februari al langskomen voor bier en eten, zoals bitterballen, forelfilet, kipsaté of een stoofpotje van lam.
http://deprael.nl

Cook your Life
Op de Houthavenkade zit het kookatelier van Leo Keijzer. Hij geef er kookcursussen en kookworkshops. Private dining is mogelijk op aanvraag. Eén keer per week maakt hij voor 35 euro per persoon (exclusief eventuele wijn) een driegangendiner voor de buurt, waarbij mensen uit de Spaarndammer- of Staatsliedenbuurt ook welkom zijn. Wat er op tafel komt? Bijvoorbeeld gazpacho van rode kool met mosterdijs vooraf, een stoofpot van varkensnek, cider en calvados met aardappelpuree en groene kool als hoofd en een bramen panna cotta met een zoethout-chocoladesaus als dessert. Voorafgaand aan ieder diner stuurt Leo een mailing; wie het eerst komt, het eerst maalt. Om op zijn mailingslijst te komen, moet je een bericht sturen naar info@cookyourlife.
https://cookyourlife.nl

Pont 13
Een tot bar en restaurant omgebouwde veerpont aan de Haparandadam. Lunchen met tosti’s in Franse stijl, borrelen met spareribs in kersenmarinade, dineren met een piepkuiken of mosselpannetje.
http://www.pont13.nl

REM-eiland
Ooit stond dit gebouw in de Noordzee en was het de basis van TV-Noordzee, een voormalige TV-piraat. Sinds de verhuizing naar de Haparandadam kun je er lunchen, dineren en borrelen op 22 meter hoogte. Een spectaculair uitzicht, sympathieke bediening en een internationale kaart (carpaccio, aardappelsoep met truffel).
http://www.remeiland.com/nl/home/