Light my Ride naar West

Light my Ride
Hoogstins2024

Het fietsevenement Light my Ride doet ook West aan. Honderden kleurrijk verlichte fietsers, longboarders en skaters trekken vrijdagavond 6 januari door het centrum en West, om te eindigen bij MidWest in De Baarsjes. De optocht vormt volgens de organisatie een levend lichtkunstwerk.

Light my Ride is onderdeel van het Amsterdam Light Festival. De deelnemers versieren hun fiets of ander ongemotoriseerd voertuig met bijzondere verlichting. De tocht van tien kilometer voert langs diverse lichtkunstwerken in het centrum, waarna koers wordt gezet naar West.

Met Light my Ride wordt ook het 200-jarig bestaan van de fiets gevierd. De start van de toertocht is om 19.30 uur bij de Stopera. De aankomst bij MidWest in de Cabralstraat is rond 21.00 uur. Daar is dan een fietsfeest met koek en zopie, livemuziek en de prijsuitreiking voor het mooiste voertuig. Deelname en entree zijn gratis, maar wel moet via de website vooraf worden ingeschreven.

Voorafgaand aan Light my Ride is er ook een fietsfeest bij CycleSpace in het voormalige ING-kantoor langs de Haarlemmerweg 512. West op Wielen biedt onder meer een fietsdisco en mogelijkheden om je eigen fiets te pimpen. De entree is gratis en er is chocomelk en glühwein. Om 17.00 uur is er een tocht met verlichte fietsen door het Westerpark. Ook fietsburgemeester Anna Luten rijdt mee.