LOLA in de race voor strandpaviljoen Blijburg

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Blijburg sluit op 1 oktober zijn deuren op de huidige plek. Het strandpaviljoen krijgt dan tijdelijk een andere invulling. Trekt ‘onze’ LOLA er in?

Natuurlijk gaat niets boven ons eigen strand aan de Sloterplas. Maar als je in Amsterdam naar een ander strand wil, is Blijburg in Oost een goed alternatief. Moet je trouwens wel snel zijn: van 28 tot en met 30 september is het eindfeest. Op 1 oktober sluit het strandpaviljoen op zijn eigen huidige plek – veel eerder dan verwacht. Het strandpaviljoen moet plaatsmaken voor de werkzaamheden voor het Strandeiland, het vijfde eiland van IJburg. Vanaf medio oktober 2018 zal het pand voor een periode van 18 maanden een nieuwe invulling krijgen. Twee partijen zijn gevraagd om daarvoor een plan te ontwikkelen, een daarvan is Leegstand Oplossers Amsterdam. Beter bekend als LOLA.

Lola Luid
LOLA vult lege ruimtes op met maatschappelijke initiatieven, startende ondernemers en kunstenaars. De organisatie is in Amsterdam vooral bekend van Lola Lik, een broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, en Lola Luid. Lola Luid begon ooit in een oud schoolgebouw in de Schipluidenlaan, maar zit nu het oude gebouw van het Comenius Lyceum in de Derkinderenstraat. Je kunt je er onder meer laten masseren en waanzinnig goed eten bij monsieur.dame.

Hallo IJburg
Aangezien LOLA van ieder gebouw iets bijzonders weet te maken, is het hartstikke logisch dat de organisatie in de race is voor Blijburg. Zoals we het van LOLA gewend zijn, broeden de medewerkers niet vanuit een toren op het perfecte plan maar luisteren ze naar wensen van de buurt. Op de site van Hallo IJburg riep de organisatie IJburgers op 2 augustus op om mee te denken en het te laten weten als ze iets hebben dat ‘uitstekend kan landen in het paviljoen’; een plan, initiatief, club of droom. You go, LOLA.